Апел грађанима да се што пре вакцинишу

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић изјавила је синоћ да се епидемијска ситуација у земљи компликује и упутила апел грађанима да се што пре вакцинишу против коронавируса.

Брнабић је у изјави за ТВ Пинк навела да је бесмислено причати о мерама у тренутку када су вакцине доступне и могуће је имунизовати све грађане.

Она је рекла да ће медицински део Кризног штаба поново инсистирати на увођењу ковид пропусница, додавши да постоје правни проблеми у вези са тим, али да се о томе свакодневно разговара.

Премијерка је прецизирала да је 51,5 одсто укупне пунолетне популације вакцинисано првом дозом, 49,6 одсто грађана је добило и другу дозу, док је више од 50.000 људи вакцинисано трећом дозом.

Према њеним речима, у овом тренутку су две ствари важне за борбу са коронавирусом – једна је вакцинација првом дозом, а друга је отварање додатних капацитета у болницама.

Брнабић је подсетила на то да су у Србији изграђене две ковид болнице, а завршава се и трећа у Новом Саду, оценивши да је то невероватан успех јер, осим Кине, ниједна друга земља у свету то није успела да учини.

Упоредо са борбом против коронавируса, ми отварамо три нове болнице са више од 2.000 постеља да бисмо обезбедили лечење свим људима, нагласила је председница Владе.

Она је, говорећи о почетку школске године, рекла да ће Институт за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановиц Батут" имати посебан тим људи који ће пратити ситуацију и бити задужен за комуникацију са школама и родитељима.

Ми ћемо ситуацију пратити у оквиру Кризног штаба и реаговати уколико нека школа треба да се пребаци на комбиновану или онлајн наставу, поручила је премијерка.

Апел грађанима да се што пре вакцинишу Аутор: Танјуг (архива)

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ