Бабушница 3×3: Бањица је нови шампион и учесник финалног турнира Србије!

У суботу је одигран и турнир РОДА првенства Србије у Бабушници, а шампиони су баскеташи екипе Бањица. Они су у финалу били бољи од екипе Kино Влае, док је треће место заузела Раља Гранд Слот.

Бањица је тако остварила пласман у финале Србије, које ће се оџати 1. септембра, а зарадила је и чек на 100.000 динара.

Турнир на југоистоку Србије био је организован по групама, након којих су најбоље четири одмах играле полуфинале.

Тако је Бањица кренула силовито у првом колу и савладала тим Тропа де Елите са 11:9, али је онда Kино Влае у другом дуелу био бољи резултатом 18:15. Пролаз у полуфинале осигурали су победом над екипом З-Мобиле Бабуја са 20:15, након чега је уследио окршај са фаворитом, Раљом Гранд Слот. Тај дуел био је на једну лопту, а Бањица је на крају славила са 21:18, те поново изборила окршај са екипом Kино Влае.

Била је ово прилика за реванш, али се још једном показала она “не можеш два пута на истом турниру савладати исту екипу”, па је Бањица дошла до победе резултатом 21:19 и тако изборила учешће у великом финалу Србије, које ће се одржати 1. септембра.

Раља која је ове сезоне сјајна на домаћим теренима, на крају је била трећа, док је четврто место заузела екипа Бела Паланка.

Шампион је играо у саставу: Никола Ђонлић, Душан Филиповић, Иван Пендић, Мартин Матовић.

У Бабушници су играли и јуниори, а тријумфовали су баскеташи екипе Ракини унуци, који су у финалу савладали екипу Мој стан 010.

Наредни турнир РОДА првенства Србије игра се већ у недељу, а домаћин је Ниш.Извор вести: kss.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ