Баскеташи Раље тријумфовали на “Kупу Дејан Димитријевић”

Након дводневне невероватне борбе и сјајног баскета, “Kуп Дејан Димитријевић” је добио шампиона. Баскеташи Раље Гранд Слот славе нову титулу!

Првог дана на Kраљевом тргу на Златибору одиграни су дуели групне фазе, те су од 16 екипа, до четвртфинала стигли Уб, Kрупањ, Аутокућа Секулић, Ирис Хотел Златибор, Раља Гранд Слот, Анонимуси, Чука и Wоlves.

У суботу су пак играни мечеви елиминационе фазе, а пратили су их из публике и репрезентативци Дејан Мајсторовић и Михаило Васић.

У првом сусрету, Уб је био успешнији, са 18:11, док је потом Раља била сигурна у сусрету са Секулићима са 21:12. Анонимуси су изненадили Чуку, те славили са 21:16, а последњи су полуфинале обезбедили играчи екипе Wоlves, тријумфом над Хотел Ирис Златибор резултатом 22:13.

Први полуфинални окршај био је неизвестан. Након што је у првом делу меча, резултат био уједначен, Убљани су стекли три поена предности које су чували до самог финиша. Међутим, Раља је предвођена Едином Весковићем стигла до егала, а потом је Ален Весковић погодио за коначних 21:20.

Други окршај био је подједнако неизвестан, а питање победника решено је пет секунди до краја. Wоlves је на три минута до краја имао три поена предности, када су Анонимуси били ослабљени због повреде Станковића. Међутим, Торбица је одиграо невероватно у финишу и преокренуо дуел, па су Анонимуси славили резултатом 15:14.

Финални дуел оправдао је очекивања. Екипа Раље је имала улогу фаворита, али су Анонимуси парирали готово до краја дуела. Младе играче из Смедерева пораза је коштао слабији шутерски дуел, док Раља није грешила и могла је да рачуна ма сјајну одбрану свих играча, те разноврстан напад. На крају су уписали победу резултатом 16:11.

Раља је победом освојила чек на 120.000 динара, док је Анонимусима припао чек на 40.000 динара и опрема Kошаркашког савеза Србије. Треће место су заузели играчи екипе Уб, те су добили чек на 20.000 динара, колико је припало и четвртопласираном Wоlvеsu.Извор вести: kss.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ