Баста посетио учеснике међународног кик-бокс кампа у Кањижи

Језик српски Кањижа 10. август 2021.

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста посетио је данас Кањижу, где је са председником Општине Робертом Фејстамером разговарао о унапређењу спорта и спортске инфраструктуре у тој општини.

Баста и Фејстамер су потом обишли учеснике међународног тренинг кампа у кик-боксу, који се и ове године одржава на обали Тисе, у кампу цивилног друштва „Одред извиђача Кањижа“.

Готово две стотине деце имају прилику да, током седмодневног кампа, у раду са 14 лиценцираних врхунских тренера уче, тренирају и усавршавају своје спортске вештине. Тренинзи се одвијају три пута дневно на татамију и у рингу.

Истовремено, ово је прилика и за тренере да кроз заједнички рад и едукацију размене искуства и информације о новим методама тренинга, борбама и правилима.
Баста је истакао да су услови у кампу сјајни, да млади раде са одличним тренерима, и имају прилику да се уче правим вредностима.

Он је додао да Покрајински секретаријат за спорт и омладину годинама подржава овај камп, те да је добар партнер и Кик-бокс савезу Војводине, који последњих неколико година са својим клубовима остварује одличне резултете.

Роберт Фејстамер је нагласио да Општина Кањижа сваке године издваја око 15 милиона динара за активности спортских клубова. Он је навео да се заједно са Покрајинском владом улаже и у развој спортске инфраструктуре на Тиси, где се одржавају бројни кампови током лета и јесени.

Поред времена проведеног на татамију, за младе кик-боксере организоване су и друге активности, као што су пливање, вожња чамцима, обилазак Кањиже и околине, посета културним манифестацијама и друго.

Организатор овогодишњег кампа је Бокс клуб „Рингфајтер“ (Ringfighter), у сарадњи са Кик-бокс савезом Војводине, а отварању кампа присуствовао је председник Кик-бокс савеза Србије Миодраг Јотић.

Дане Баста ПС за спорт и омладину  • Извор вести: vojvodina.gov.rs

    ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
    БОЈА ПОЗАДИНЕ