Бесплатан улаз у више од 80 културно-туристичких атракција

Министарка трговине, туризма и телекомуникација у Влади Републике Србије Татјана Матић саопштила је да ће у понедељак и уторак, поводом обележавања Светског дана туризма, више од 80 културно-туристичких атракција широм Србије бесплатно отворити своја врата за грађане.

Матић је истакла да Србија са правом слави Светски дан туризма и све успехе и добре резултате које смо, упркос пандемији, постигли у овој години, додавши да се значај туризма не огледа само у развоју националних економија, већ и у развоју малих и недовољно развијених локалних заједница, што се поготово односи на нашу земљу.

У синергији са културом, овај сектор креира културно-туристичке производе, који дају посебну додатну вредност и повећавају атрактивност и конкурентност на домаћем и светском тржишту, поручила је министарка.

Она је додала да је сектор туризма претрпео највећи ударац услед пандемије и да су додатна подршка овом сектору и датум који нам предстоји посебно важни.

Листа локалитета доступних за посету поводом обележавања Светског дана туризма и посебне напомене за сваки од њих, доступне су на сајту Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

О радном времену локалитета потребно је информисати се накнадно.

Приликом посета обавезно је поштовати прописане мере у циљу спречавања ширења заразне болести и очувања здравља присутних.

Бесплатан улаз у више од 80 културно-туристичких атракција

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ