Бившим радницима “Геокса” једнократно по 53.965 динара

Министарство финансија Владе Републике Србије саопштило је да је Влада на данашњој седници усвојила Закључак којим се одобравају средства у укупном износу од 66.215.055 динара за доделу једнократне помоћи у висини од по 53.965 динара за укупно 1.227 бивших радника у фабрици обуће „Геокс“.

Средства су намењена радницима који живе на територијама градова Врања, Ниша и Крагујевца, односно на територијама општина Бујановац, Књажевац и Владичин Хан, а опредељена су Законом о буџету.

Министар финансија Синиша Мали истакао је тим поводом да ће бивши радници у „Геоксу“ добити једнократну помоћ у износу од по 53.965 динара, јер је важно да им што брже помогнемо да преброде период до новог запошљавања.

Он је навео да је исплата ових средстава почела данас преко центара за социјални рад у наведеним градовима и општинама, а очекујемо да буде завршена у понедељак.

Према његовим речима, добра вест је да ће компанија „Теклас“ из Владичниног Хана да запосли један део радника из „Геокса“, како су обећали председнику Републике Србије прошле недеље.

Показали смо да смо озбиљна држава, континуирно нам долазе нови инвеститори, што значи и отварање нових радних места, указао је Мали и подсетио на то да је Србија рекордер у привлачењу страних инвестиција на Западном Балкану.

Он је напоменуо да смо у првих седам месеци привукли две милијарде и 72 милиона страних инвестиција, што је за 30 одсто више него у години пре пандемије коронавируса.

Нове инвестиције управо значе и нова радна места и зато ћемо се побринути за бивше раднике „Геокса“ и нећемо их оставити на цедилу, поновио је Мали.

Бившим радницима "Геокса" једнократно по 53.965 динара

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ