Bogata torta sa 3 fila – Interkontinental torta
Torta za sve prilike
Interkontinental torta je sigurno jedna od torti koja je idealna za sve prilike i sa kojom nećete pogrešiti. Torta je velika i izdašna i sigurno će zadovoljiti i najprobirljivije sladokusce. Nepravedno je malo i zaboravljena u moru brzih i poslastica koje se ne peku. Ako tražite kvalitet na pravom ste mestu.
Bogata torta sa 3 fila. Savršen izbor za sve prilike sa kojom nećete pogrešiti.
Watch this video on YouTube
Sastojci za jednu koru a pečete 3 ili 4:
- 4 belanca
- 4 kašika šećera
- 1 žumance
- 1 kašika brašna
- 50 g mlevenih oraha
Krem:
- 9 ili 12 žumanaca
- 150 g šećera
- 120 g skroba / gustin / nišesta
- 750 ml mleka
- 250 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
I: 100 g čokolade
II: 1 kašika ness cafe, 1 kašika vrele vode ( umesto može 100 g bele čokolade ili kokos )
III: 100 g mlevenih oraha
Dekoracija po izboru
Priprema:
Uključiti rernu da se zagreje na 180 stepeni.
Umutiti u čvrstu penu belanca sa šećerom, pa dodati žumance i opet umutiti.
Dodajemo zatim brašno i orahe i sve mešamo spatulom dok se ne poveže.
Masu istresti u obložen pleh od 26 cm.
Peći oko 15 minuta ili dok kora odgore ne dobije blagu, svetlo braon boju.
Na ovaj način peći još 2 ili 3 kore. Birate sami, zavisno da li više volite kremastije torte pa vam ta četvrta kora nije potrebna ili želite da dobijete višu i čvršću tortu. Torta sa 4 kore može pod fondan.
Za fil mešamo žumanca bilo da ih je 9 ili 12 sa šećerom, skrobom i malo hladnog mleka od onih 750 ml. Ostatak mleka stavljamo na vatru da provri.
Kada mleko provri zakuvavamo masu sa žumancima i mešamo dok se ne zgusne.
Skidamo sa vatre, preko stalvjamo kesu ili foliju i ostavljamo da se hladi.
Ohladjen puding od žumanaca umutimo mikserom.
Omekšali maslac mutimo sa šećerom u prahu, pa mu dodajemo umućeni puding i mutimo sve zajedno.
Dobijeni krem se deli na 3 dela.
U pravi deo dodajemo otopljenu i prohladjenu crnu čokoladu, u drugi deo mlevene orahe, a u treći deo razmućenu ness kafu u vreloj vodi.
Ostaje još da se torta nafiluje. Mažete krem koji je najčvršći, a to je sa čokoladom. Ostala dva krem rasporedite kako želite.
Dekorišete tortu po želji, može odmah dekoracija jer je čvrsta.
Prijatno!
Tagovibest cakes bogata torta home made cake interkontinental torta kvalitetne torte najbolje torta starinske torte torta sa orasima torta za rodjendan torta za sve prilikeИзвор вести: domacirecepti.net