Данас исплата награда за освајаче олимпијских медаља

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали изјавио је данас да ће Милици Мандић, Тијани Богдановић и Дамиру Микецу, као и њиховим тренерима, данас бити исплаћене новчане награде за медаље освојене на Олимпијским играма у Токију.

Мали је навео да је за то укупно издвојено 360.000 евра, и напоменуо да се за освајање златне медаље добија 70.000 евра, сребрне 60.000 евра, а бронзано одличје 50.000 евра.

Он је подсетио на то да су новчане награде сада изједначене за екипне и индивидуалне спортове, и да су знатно увећане у односу на претходне Олимпијске игре у Рију 2016. године, када се за златну медаљу добијало 45.000 евра (40.000 у екипном спорту), за сребрну 40.000 евра (35.000 евра у екипном спорту), а за бронзану 35.000 евра (30.000 евра у екипном спорту).

Повећали смо награде за освајаче олимпијских медаља у Токију јер и на тај начин желимо да им искажемо захвалност за све што чине за нашу земљу и што су најбољи представници Србије, објаснио је министар.

Мали је још једном истакао величанствени успех Милице Мандић, Тијане Богдановић и Дамира Микеца у Токију, уз оцену да су они пружили најбољи пример млађим генерацијама за то колико је важно бавити се спортом, тренирати, не одустајати и борити се за свој циљ.

Он је напоменуо да су у Србији знатно повећана издвајања за спорт, па су тако ребалансом буџета из априла средства Министарства омладине и спорта повећана за 28,5 одсто.

Том приликом је, како је прецизирао, за Олимпијски комитет Србије опредељено додатних 118 милиона динара, како би се обезбедили максимални услови за квалитетне припреме наших спортиста и тимова за учешће на Олимпијским играма у Токију.

Мали је нагласио да ће Србија наставити да улаже у спорт, који је неопходан за развој здравог духа и тела и за неговање правих вредности.

Дамир Микец, Тијана Богдановић и Милица Мандић Дамир Микец, Тијана Богдановић и Милица Мандић Аутор: oks.org.rs

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ