ФИБА Челенџер у Новом Саду: Србија без грешке

Кадетска репрезентација Србије – играчи не старији од 16 година – наставила је са сјајним играма на ФИБА Челенџеру у Новом Саду и слободан дан на турниру дочекује без пораза. У трећем колу тим који води тренер Драгољуб Аврамовић, победио је Белгију – 76:48 (17:20, 26:9, 13:16, 20:3)

Следи слободан дан на турниру у Новом Саду. Наш тим до краја игра још против Словеније (петак, 20,30) и Турске (субота 20,30)

Никола Топић ни вечерас није био у тиму због повреде шаке.

Белгија је доста конкретније почела овај меч. После нешто више од три минута игре повела 13:6, водила и 18:11, па и 20:13. Доста дуго је одржавала предност. Тачније, све док се наш тим није вратио опробаном рецепту. Оном који је давао резултата и до сада. Одбрани!

Тако су током првих пет минута друге четвртине, Орлићи потпуно одсекли Белгију од своје половине терена. На другој половини су били доста конкретнији. Севнула је серија 13:0 за потпуни обрт ситуације на терену – после пенала Огњена Станковића Србија је повела 30:20. Уследио је кратак одговор Белгије, али и нова реакција Србије која је на велики одмор отишла са 14 поена предности. Андреј Мушицки је у последњем нападу првог полувремена погодио тројку за 43:29.

Било је више него очигледно да су наши момци преузели контролу над утакмицом. Уз мање осцилације – готово неприметне – у трећој четвртини су успели да одрже дистанцу, да би коначни ударац ривалу задали у последњем кварталу. Опет – одбраном! У том делу, Белгијанце су свели на само три поена, убацили 20 и потпуно заслужено се радовали убедљивој победи.

Осим за сјајну одбрану, наши момци похвале заслужују и за беспрекорну контролу обруча, имали су 56 скокова, чак 15 у нападу, што им је давало друге шансе, али и појачавало сигурност шутерима.

Четворица играча су меч завршила са двоцифреним бројем поена – Филип Малешевић је убацио 16, уз 6 скокова, Огњен Станковић је додао 15, уз 10 скокова, Митар Бошњаковић такође бројао до 15, уписао и 8 скокова, док је Матија Милошевић стао на 10 поена и 5 скокова.

Комплетну статистику можете видети овде.

#Меч Србије и Белгија из свачане ложе су пратили Предраг Даниловић, председник КСС, Златко Болић, генерални секретар и Ненад Крстић, потпредседник за мушку кошарку.Извор вести: kss.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ