ФИБА Челенџер у Новом Саду: Србија победом потврдила прво место и СП

Мушка кадетска репрезентација Србије – играчи не старији од 16 година – без пораза је завршила учешће на ФИБА Челенџеру у Новом Саду. У последњем колу тим који води тренер Драгољуб Аврамовић победио је Турску – 82:68 (19:17, 21:19, 19:19, 23:13)

Иако овај меч није имао велики резултатски значај, пошто је наш тим победом над Словенијом, коло пре краја обезбедио прво место и пласман на Светско првенство играча до 17 година, следећег лета и Шпанији, Орлићи су му приступили као да је финале.

Није их обесхрабрило ни то што нису били комплетни – Никола Топић није играо ни овај меч, као ни Лазар Гачић. Успели су да се скупе и одиграју на високом нивоу посебно у последњих 10 минута, када су и дефинитивно сломили ривала.

Истина, Турска је током првог периода успела да остане корак испред, али већ је крајем првог полувремена Србија преузела вођство, па и контролу над утакмицом.

Сада су изабраници тренера Драгољуба Аврамовића били ти који беже и држе дистанцу. Турска је пратила наш тим до одласка на последњи мали одмор, али било је очигледно да је само питање времена када ће наши момци сасвим преломити резултат.

Десило се то после мало више од три минута игре и последњем периоду, кад су поенима Ђуловића отишли на 10 разлике – 67:57. После тога је било ствар рутине меч привести крају.

Огњен Станковић је са 22 поена био најефикаснији, двоцифрен учинак имали су још Митар Бишњаковић који је убацио 12 поена и Лараз Тасић са 11 поена.

Комплетну статистику можете видети овде.

Додела признања

Марута Еглите, технички делегат ФИБА, уручила је признање директору такмичења Дејану Дамњановићу за изузетну организацију турнира.

Ненад Крстић, потпредседник КСС за мушку кошарку, уручио је МВП признање Јану Видеу, репрезентативцу Словеније.

Медаље победничкој екипи уручио је Златко Болић, генерални секретар КСС, док је победнички пехар капитену Србије, Николи Топићу, уручио Предраг Даниловић, председник КСС.Извор вести: kss.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ