Гојковић присуствовала сахрани Микиса Теодоракиса на Криту

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе и информисања Маја Гојковић, као изасланик председника Републике Александра Вучића, присуствовала је данас сахрани великог грчког композитора Микиса Теодоракиса у Галатасу, на Криту.

Опроштају од великог уметника присуствовали су и председница Грчке Катерина Сакеларопулу, премијер Киријакос Мицотакис, министарка културе и спорта Лина Мендони и бројни други грчки званичници и посленици из света културе.

Гојковић је положила венац и изјавила саучешће породици Теодоракиса, истакавши том приликом да Србија жали због одласка великог уметника и човека и да ће увек памтити његово пријатељство, љубав према миру и правди, у добрим и лошим временима.

Она је донела и грумен српске земље како би почивао са овим симболом нашег поштовања.

Потпредседница Владе је као симболичан гест предала повељу о проглашењу Теодоракиса за почасног грађанина Новог Сада, која му је додељена 2004. године.

Проглашењем за почасног грађанина, Град Нови Сад је тада изразио своју захвалност и признање Теодоракису за велико пријатељство, љубав и поштовање, које је исказао дарујући овом граду чудесну музику балета „Грк Зорба”, чиме је допринео афирмацији Новог Сада као града културе.

Гојковић присуствовала сахрани Микиса Теодоракиса на Криту Гојковић присуствовала сахрани Микиса Теодоракиса на Криту

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ