Гојковић упутила саучешће поводом смрти Миње Суботе

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе и информисања Маја Гојковић упутила је данас телеграм саучешћа породици композитора, музичара и водитеља Миње Суботе.

„Са великом тугом сам примила вест о смрти Миње Суботе. Културна и музичка сцена Србије остале су без човека који је свој живот и стваралаштво посветио музици.

Остаће упамћен по свом детињастом духу и младалачкој енергији, захваљујући деценијама које су обележене његовим пасионираним стварањем и компоновањем за најмлађе.

Легендарни „Музички тобоган“, уз који су одрастале читаве генерације деце, нераскидиво иде уз његово име, човека који је у себи носио љубав према музици и лице које је обележило тадашњу Телевизију Београд.

Препознатљив по својој једноставности, жару за песмом, игром и животом, памтићемо га као симбола једног времена, захваљујући чијој су ванредној посвећености и раду са најмлађима створени трајни мостови међу генерацијама са свих простора бивше Југославије.

У име Министарства културе и информисања и своје име упућујем изразе најискренијег саучешћа“, наводи се у телеграму саучешћа потпредседнице Владе.

Гојковић упутила саучешће поводом смрти Миње Суботе Аутор: Танјуг

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ