Град Београд посвећен примени људских и мањинских права

Град Београд посвећен примени људских и мањинских права Београд, 27. јул 2021.

Министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог у Влади Републике Србије Гордана Чомић одржала је данас састанак са представницима Града Београда и београдских општина о примени закона из области људских и мањинских права.

Министарка је заједно са начелницом Градске управе Београда Сандром Пантелић разговарала о примени Закона о родној равноправности, Закона о спречавању дискриминације, Закона о планском систему, као и о положају Рома и другим питањима.

Састанак у Општини Врачар је био прилика за то да се чују искуства представника градских општина и конкретни проблеми, као и активности за њихово решавање.

Чомић је истакла да је разговор са представницима Града Београда имао за циљ да учесници састанка и установе које они представљају постану средство за примену закона на територији сваке општине у Србији.

Састанку су присуствовали представници Секретаријата за социјалну заштиту, Секретаријата за здравство, Секретаријата за образовање и дечју заштиту, Градског центра за социјални рад у Београду, Националне службе за запошљавање, као и представници организација цивилног друштва.

Разговори ће бити настављени како би се у континуитету размењивала искуства и информације када је реч о примени поменутих закона.
Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ