Графит УЧК испред школе узнемирио Србе у селу Бинач

Графит УЧК испред школе узнемирио Србе у селу Бинач Београд, 16. јул 2021.

Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је да у јеку негативне кампање против српског народа на Космету и бројних напада на српску имовину данас сведочимо новом инциденту.

У саопштењу се наводи да је испред школе у селу Бинач, у општини Косовска Витина, исписан графит УЧК, и додаје да је овај срамни чин, који велича теророристичку организацију која је толико несреће нанела српском народу на Космету, узнемирио Србе у поменутом селу.

Овом инциденту посебно даје на тежини то што се у близини места где је исписан графит налази и српска црква, која је трн у оку свим екстремистима на Космету.

Нема сумње да серија интензивних напада и инцидената долази као последица експлозивних изјава и оптужби на рачун Срба од стране политичара из Приштине, а да je говор мржње који генерише насиље на делу.

Пред заказан дијалог у Бриселу, Албанци сликовито показују да нису заинтересовани за успостављање нормализације односа са Србима, за верску и националну толеранцију, већ се готово свакодневно различитим средствима служе да покажу да не желе да деле простор са српским народом.

Графит УЧК испред школе узнемирио Србе у селу Бинач Аутор: Канцеларија за Косово и Метохију


Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ