Интензивирање политичког дијалога Србије и Вијетнама

Министар спољних послова у Влади Републике Србије Никола Селаковић разговарао је данас телефоном са министром иностраних послова Социјалистичке Републике Вијетнам Буи Тан Соном.

Министри су се осврнули на дугу историју билатералних односа наших земаља и традиционално пријатељство Србије и Вијетнама.

Селаковић је изразио уверење да ће интензивирање политичког дијалога Србије и Вијетнама, кроз реализацију посета на високом и највишем нивоу, дати додатни импулс даљем развоју свеукупне билатералне сарадње, истакавши да је неопходно и јачање економских односа.

Двојица министара договорили су одржавање политичких консултација у наредна два месеца и указали на потребу интензивирања односа Србије и Вијетнама на свим пољима, а нарочито политичким и економским, који обилују неискоришћеним потенцијалима.

Селаковић је поручио и да Србија разматра да у наредном периоду поново отвори амбасаду у Вијетнаму, која је затворена 2001. године из економских разлога.

Шеф српске дипломатије исказао је захвалност вијетнамском колеги на принципијелној и активној подршци Вијетнама територијалном интегритету и суверенитету Србије у свим међународним форумима.

Министри су, сагласивши се да се пријатељи најбоље препознају у тренуцима тешких изазова, разговарали и о могућности да Србија донира извесне количине антиковид вакцина како би се олакшала тешка епидемиолошка ситуација у Вијетнаму.

Селаковић је искористио ову прилику и да вијетнамског колегу позове да, 11. и 12. октобра у Београду, учествује у обележавању 60-годишњице прве конференције Покрета несврстаних земаља, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.

Интензивирање политичког дијалога Србије и Вијетнама

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ