Интензивирати сарадњу Србије и Сомалије

Министар спољних послова у Влади Републике Србије Никола Селаковић састао се у Њујорку са министром иностраних послова Сомалије Мохамедом Абдиризаком.

Селаковић је том приликом подсетио на дугу историју дипломатских односа, успостављених још 1960. године, указавши и на успешну сарадњу двеју земаља у Покрету несврстаних.

Он је истакао да је, управо у том периоду, била развијена економска сарадња, и указао на чињеницу да су бројни студенти из Сомалије стекли образовање у нашој земљи.

Министар је истакао да ће Србија, у оквиру иницијативе „Свет у Србији“, повећати број стипендија за студирање у нашој земљи, при чему је упутио позив младима из Сомалије да искористе ту могућност.

Према његовом речима, сада је потребно интензивирати контакте и унапредити укупну сарадњу двеју земаља.

Он је нагласио важност поновног отварања амбасаде Сомалије у Београду и обнaвљања дипломатског присуства у нашој земљи, додавши да смо отворени за развијање сарадње у области економије, али и трговине, пољопривреде и ИТ индустрије.

Селаковић је изразио наду да ће делегација Сомалије, државе оснивача Покрета несврстаних земаља, учествовати 11. и 12. октобра на скупу у Београду, којим ће бити обележено 60 година од Прве конференције Несврстаних.Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ