Интензивна сарадња Србије и Словеније на свим пољима

Министар спољних послова у Влади Републике Србије Никола Селаковић истакао је, током разговара у Њујорку са министром иностраних послова Словеније Анжеом Логаром, да две земље имају добре билатералне односе и интензивну сарадњу на свим пољима.

Селаковић је констатовао да односе Србије и Словеније карактеришу динамичан политички дијалог и успешна економско-трговинска сарадња, а томе у прилог иде и успостављање праксе редовних сусрета министара спољних послова на шестомесечном нивоу.

Он је посебно нагласио да је Словенија један од најзначајнијих економских партнера и међу највећим инвеститорима у Србији, са уложених више од милијарду евра, напоменувши и да је приметно све веће инвестирање српских компанија у Словенији.

Шеф српске дипломатије је изразио захвалност на сталној подршци Словеније европском путу Србије, као и наду да ће словеначко председавање ЕУ показати веће разумевање и спремност када су у питању евроинтеграције наше земље.

Селаковић је поручио и да је стабилност региона један од кључних интереса Србије, те посебно истакао иницијативу „Отворени Балкан“, чији је циљ продубљивање економске сарадње и развој читавог региона.

Он је информисао саговорника о резултатима економских реформи у Србији у претходних седам година, при чему га је упознао и са актуелном ситуацијом на Косову и Метохији и покушајем једностраног наметања мера Приштине којима се крши слобода кретања, али и са континуираним непоштовањем и непримењивањем Бриселског споразума.

Селаковић је поновио посвећеност Србије миру и стабилности у региону и дијалогу као једином конструктивном начину за компромисно решавање конфликата, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ