Још један напад на имовину Срба на Космету

Канцеларија за Косово и Метохију Владе Републике Србије саопштила је да је ноћас после поноћи каменована кућа Мирјане Дедић (74) из Ораховца, а случај је пријављен полицији.

Мирјану, која живи сама, посетио је и председник Привременог органа општине Ораховац како би са њом разговарао и договорио се о санирању штете, коју ће Канцеларија за Косово и Метохију надокнадити.

С обзиром на чињеницу да у близини њене куће постоје сигурносне камере, Канцеларија захтева да починиоци у најкраћем могућем року буду откривени и адекватно санкционисани.

Од почетка године, ово је петнаести забележени напад на српске куће на простору Космета, а укупан број напада који су имали верску или националну конотацију износи више од 90, што говори о томе да на месечном нивоу у просеку имамо по десет напада на Србе, њихову имовину или имовину Српске православне цркве.

Овакве нападе по правилу додатно подгревају неодговорне изјаве приштинских политичара који распирују мржњу антисрпским изјавама и бројним оптужбама на рачун Срба, али и политика некажњавања починилаца.

Због тога смо на безбедности Срба инсистирали и током последње, али и сваке претходне рунде дијалога у Бриселу, и говорићемо и даље све док се српском народу у јужној покрајини не обезбеди миран и безбедан живот.

Још један напад на имовину Срба на Космету Аутор: Канцеларија за Косово и Метохију

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ