Јуниорке нажалост испустиле финале

Женска јуниорска репрезентација Србије, упркос оствареном циљу у првом делу такмичења, који је уливао оптимизам и за завршницу, није успела да се домогне финала. Не може се рећи да су у репрезентацији Литваније имали супериорнијег ривала, али пад концентрације у финишу меча их је коштао онога за шта су се у досадашњем делу такмичења залагале – освајању Европског првенства и квалификацијама за Светско првенство.

СРБИЈА – ЛИТВАНИЈА 23:24 (12:11)

СРБИЈА: Обреновић 9, Коцић 3, Којић, Инђић, Миловић 1, Кленковски, Мијаиловић 2, М. Илић 2, Недељковић, Симић 3, Ловрић, Тодоровић, Маленовић, Зубовић 3, Шарац, Т. Илић 

ЛИТВАНИЈА: Гротузаите, Андроник 7, Идзелите, М. Устилаите 1, Станелите, К. Устелаите, Мацконите 9, Гецаите, Петретите 2, Бурбаите, Воскресенскаја 5, Куликоваите, Мозараитите, Валанциуте, Осиповаите

Српкиње су добро започеле утакмицу и константно биле у вођству током првог дела сусрета које је износило од једног до четири гола разлике и то је уливало наду да су на правом путу ка остварењу циља.

Литванке су нешто боље отвориле друго полувреме, али им наше девојке у тим тренуцима нису дозвољавале да се разиграју. Напротив, уследила је добра и ефикасна игра Србије и до 48. минута стекле су пет голова предности (22:17). И таман када се помислило да ће се ући у мирнију завршницу, попустила је концентрација у нашим редовима, Литванке су за десет минута направиле серију од 7:0 и два минута пред крај повеле 24:22. Србија је у преостала два минута покушала да дође до повољног резултата, али наше девојке су биле деморалисане, успеле да смање тек на 23:24 и Литванке су отишле у финале.

За играча утакмице у нашем тиму проглашена је Љубица Миловић. 

Љубица Миловић

– Нажалост нисмо успеле да се пласирамо у финале, честитам репрезентацији Литваније. У најтежем делу утакмице боље су се снашле и одиграле су паметније од нас и зато су победиле.

Драган Марков

– Честитке репрезентацији Литваније. Наше девојке су дале све од себе да дођу до победе. Промашили смо неке лаке шутеве у тренуцима када је требало да преломимо утакмицу. Не могу да замерим девојкама на труду и залагању све ово време.

Последња утакмица на такмичењу, меч за треће место, Србију очекује у недељу, 18. јула од 16 часова, а противник је Шпанија која је у другом полуфиналу поражена од Италија резултатом 26:29 (12:14).

Извор вести: rss.org.rs 

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ