Кисић Тепавчевић посетила манастир Тумане

Кисић Тепавчевић посетила манастир Тумане Тумане, 16. јул 2021.

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Дарија Кисић Тепавчевић посетила је манастир Тумане, заједно са корисницима и запосленима у Заводу за смештај одраслих лица „Мале пчелице“ из Крагујевца.

Током априла ове године, братство манастира Тумане обишло је Завод за смештај одраслих лица и том приликом упутило позив корисницима и запосленима да буду њихови гости.

Током недавне посете Кисић Тепавчевић овој социјалној установи, корисници су изразили жељу да се министарка придружи њиховој посети манастиру, што је она са задовољством прихватила.

Директорка Завода „Мале пчелице“ Данијела Настић Симовић захвалила је оцу Павлу и братству манастира на гостопримству и хуманитаном раду, а министарки Кисић Тепавчевић на разумевању потреба корисника и подршци у раду запослених.

Оцењено је да су, поред стандардних видова рехабилитационог рада са корисницима у Заводу, од изузетног значаја и ванинституционалне активности које имају за циљ што бољу социјализацију корисника.

Кисић Тепавчевић је исказала захвалност оцу Павлу и братству манастира на гостопримству, истакавши да је за систем социјалне заштите на првом месту интерес корисника и њихово задовољство, али, што је најважније, и њихова интеграција у ширу заједницу, а посета манастиру Тумане је потврда свега наведеног.

Посета корисника и запослених у Заводу „Мале пчелице“ манастиру Тумане организована је у складу са повољним епидемиолошким условима, наводи се у саопштењу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.
Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ