Краљево добар пример када је запошљавање у питању

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић присуствовала је данас у Краљеву додели уговора о реализацији пројеката јавних радова и програма стручне праксе, који се суфинансирају средствима Националне службе за запошљавање и Града Краљева.

Кисић Тепавчевић је истакла да постоје значајни показатељи о смањењу незапослености у Србији, додавши да је изузетно поносна на ове резултате, који нас у наредном периоду обавезују на то да радимо и више и боље и да заједно градимо економски још јачу Србију.

Министарка је подсетила на то да је Влада ове године издвојила 5,7 милијарди динара за реализацију мера активне политике запошљавања, у које треба да буде укључено више од 18.000 лица, од тога 2.185 особа са инвалидитетом.

Она је навела да Краљево представља добар пример када је у питању запошљавање, будући да је у том граду забележен раст за више од 17 одсто у односу на исти период прошле године.

Краљево убрзано напредује и желимо да сваки део наше земље буде економски снажан, додала је Кисић Тепавчевић и указала на то да је за спровођење мера активне политике запошљавања у том граду опредељено 16 милиона динара.

Град Краљево и НСЗ су ове године удружили финансијска средства за реализацију осам пројеката јавних радова, на којима ће бити ангажована 53 незапослена лица, као и за реализацију програма стручне праксе за још 15 незапослених суграђана.

Национална служба за запошљавање је за финансирање програма активне политике запошљавања у Краљеву издвојила 7,8 милиона динара, а остатак је определила локална самоуправа. Поред поменутих програма, ове године биће финансиран и програм самозапошљавања за незапослене Краљевчане.

Директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић рекао је да је слика на тржишту рада, без обзира на бројне изазове, позитивна и да постоје јасни показатељи о смањењу броја лица на евиденцији НСЗ, како у Краљеву, тако и на нивоу целе Србије, као и да постоји повећано запошљавање лица са те евиденције.

Градоначелник Краљева Предраг Терзић рекао је да је тај град некада био симбол пропалих приватизација, које су без посла оставиле на хиљаде радника, али да је ангажовањем председника Републике и Владе Србије сада другачија слика и да се отвара све више компанија и фабрика.

Краљево добар пример када је запошљавање у питању

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ