Кркобабић посетио општину Варварин

Министар за бригу о селу у Влади Републике Србије Милан Кркобабић посетио је данас општину Варварин, где је разговарао са породицом Радосављевић, која је путем конкурса добила бесповратна средства за куповину сеоске куће са окућницом.

Кркобабић је у Варварин Селу рекао да ова породица представља пример и позив свим осталим младим људима из других делова земље да се овде настане.

Он је данас одржао и радни састанак са руководством и председницима месних заједница Варварина, на којем су разматране потребе сеоског становништва и актуелни и планирани програми Министарства за бригу о селу.

Председница Општине Виолета Лутовац Ђорђевић истакла је да сеоско становништво и представници локалних самоуправа препознају значај и корист програма које спроводи ресорно министарство.

Заједно са министром, у посети Варварину боравио је и агроаналитичар и члан Националног тима за препород села Србије Бранислав Гулан, као и секретар овог тима Ристо Костов.

Министарство спроводи низ програма за побољшање услова живота и рада на селу – од решавања питања егзистенције становника села кроз задруге, доделу средстава за куповину сеоске куће са окућницом, за куповину минибусева за превоз сеоског становништва до лекара, школе или општинског и поштанског шалтера, као и подстицање културног живота и неговање традиције организовањем манифестација.

У плану је и адаптација сеоских домова културе или задружних домова у мултифункционалне објекте, који ће сеоском становништву донети нове садржаје, али и олакшати живот пружањем различитих услуга.

Кркобабић посетио општину Варварин Аутор: mbs.gov.rs

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ