Манифестација “Дани породице” биће одржана у Перлезу од 12. до 14. августа

У сали Градског већа заседао је данас Организациони одбор „Дана породице“ након чега је и званично најављена манифестација која ће се, по први пут, одржати у Перлезу, у августу месецу.

Чланове одбора поздравио је градоначелник Симо Салапура који је поновио да је одржавање “Дана породице” један од начина да се промени свест људи и укаже на значај породице.

Помоћник покрајинског секрертара за социјалну политику, демографију и равноправност полова Радош Пејовић рекао је да је породица тема која би требало да дође у центар друштвено – политичких дешавања и у медијима “тема број један”.
– Манифестација ће трајати три дана, од 12. до 14. августа. Ово су први “Дани породице” у Србији и самим тим веома су значајни. Оно што смо до сада успели да урадимо јесте да смо покренули чиртаву инфраструктуру уз реку бегеј у Перлезу, направили смо породични корзо, плато и цео прилаз Бегеју – рекао је он.

Пејовић је навео и да је у плану да се изгради едукативни центар за едукацију младих брачних парова.
– Мислим да Зрењанин и Перлез од данас постају центар пороидичне политике и центар дешавања када је у питању промоција породичних вредности – дода је он.

Јованка Срданов председница КУД “Арсеније Теодоровић” из Перлеза и секције жена из тог места такође је указала на значај “дана породице” и навела да је већ сада поптуно измењен излед простора крај Бегеја.

– То ће бити много лепо, не само ове, већ и за наредне године, а мислим да је то изузетно значајно. Перлез је већ познат као село, а сада ће се за њега знати још више, и још више ће људи доћи у наше село, не само због пецања, као што је то до сада био случај, већ ће доћи да виде све оно што Перлез има да понуди – рекла је она и додала да ће у програму манифестације учествовати и КУД “Асеније Теодоровић”.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6122/Dani_porodice_006_00.jpg

Извор вести: zrenjanin.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ