Матић отворила Међународни сајам пољопривреде у Новом Саду

Министарка трговине, туризма и телекомуникација у Влади Републике Србије Татјана Матић отворила је данас Међународни сајам пољопривреде у Новом Саду, највећи сајамски догађај у Србији и један од најугледнијих пољопривредних сајмова у Европи.

Матић је истакла да је ова манифестација значајна због тога што наши пољопривредни произвођачи имају прилику да се упознају са новим трендовима и технологијама у пољопривредној производњи, присуствују стручним скуповима и пронађу нови начин за пласман својих производа.

Према њеним речима, Србија ће током трајања ове смотре сигурно бити центар региона када је реч о пољопривреди и прехрамбеној индустрији.

Она је изразила задовољство због чињенице да се велики број компанија из региона и шире на овом сајму упознао са тржиштем Србије, потписао прве уговоре и што ће се наредних година враћати у Нови Сад ради учешћа и посете овој манифестацији.

Овогодишња земља партнер Међународног сајма пољопривреде је Чешка Република, а отварању су присуствовале и делегације Републике Српске и Белорусије.

Матић отворила Међународни сајам пољопривреде у Новом Саду

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ