Менаџмент Фијата подноси предлог за мирно решавање радног спора

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владе Републике Србије саопштило је да је менаџмент Фијата заказао састанак у четвртак, 2. септембра, у Републичкој агенцији за мирно решавање радних спорова, а поводом штрајка дела запослених у „Фијат Пластику“.

Очекује се да ће менаџмент Фијата сутра, 1. септембра, поднети формални предлог за мирно решавање радног спора, а све у складу са Законом о мирном решавању спорова, након чега ће започети преговори са штрајкачким одбором пред миритељем Агенције.

На тај начин, менаџмент је испунио договор са министарком за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Даријом Кисић Тепавчевић да ће покренути поступак пред Агенцијом, а све у складу са настојањем министарке да кроз формални поступак помогне запосленима да дођу до решења које је прихватљиво за све стране у спору.

Стране у спору након тога имају могућност проналажења обострано прихватљивог решења у року од 30 дана и постизања препоруке о решењу спора потписивањe формалног споразума о начину решења спора, наводи се у саопштењу.

Менаџмент Фијата подноси предлог за мирно решавање радног спора

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ