Михајловић присуствовала отварању изложбе о Јованки Броз

Потпредседница Владе Републике Србије и председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић присуствовала је синоћ у холу Радио-телевизије Србије отварању изложбе „Јованка Броз у боји“, која ће трајати до 30. новембра.

Михајловић је рекла да се путем ове изложбе може закорачити у модни свет Јованке Броз, која је била и дама и ратница, посебна жена која је волела своју земљу и обележила једно време не само по моди, већ и по свом патриотизму и подршци коју је пружала.

На нама је да очувамо све оно што је она представљала. Позивам све заинтересоване да посете изложбу, с обзиром на то да је реч не само о предивним одевним предметима које је носила, већ о жени која је пленила својом снагом и лепотом, односом према држави, представљајући је на најбољи могући начин, рекла је она.

Михајловић је свим девојчицама и женама у Србији поручила да данас могу да буду све што пожеле, да је важно да се образују, раде на себи и оснажују се, јер нам нико не може одузети знање и способности на путу остварења наших снова и циљева.

Јованка Броз, као и бројне наше успешне спортисткиње, научнице, уметнице, пословне жене, могу да послуже као инспирација на том путу, закључила је потпредседница Владе.

Михајловић присуствовала отварању изложбе о Јованки Броз

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ