Могућа организација ЕП у бадминтону за јуниоре у Београду

Министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић састао се данас са председником Европске бадминтон конфедерације Петером Тарцалом и директором Светске бадминтон федерације задуженим за развој Давидом Кабељом.

На састанку је било речи о највећем светском такмичењу за децу школског узраста "Школаријади", чији је домаћин Србија, али и о могућој организацији Европског првенства у бадминтону за јуниоре у Београду наредне године.

Удовичић је том приликом истакао да је бадминтон спорт који од најранијег доба привлачи пажњу и има широку, рекреативну и професионалну базу, што га чини јединственим.

Резултати наших такмичара, посебно у млађим категоријама, најновији успеси бадминтон јуниорске репрезентације Србије су одлични и надам се да ће управо они кроз овако одличну сарадњу, размену искустава и знања са највећим зналцима из Европе и света, довести Србију до врхунских сениорских резултата, рекао је он.

Саговорници су постигли сагласност о томе да се управо кроз организацију међународних спортских смотри најбоље ради на даљој популаризацији спорта, и да би Европско првенство у бадминтону за јуниоре наредне године била одлична прилика да се Србија још једном покаже као одличан домаћин.

Састанку су присуствовали и генерални секретар Европске бадминтон конфедерације Брајан Агербак и председник Управног одбора Бадминтон савеза Србије Радомир Јововић.

Могућа организација ЕП у бадминтону за јуниоре у Београду

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ