Наставак опремања и развоја Копнене војске

Министар одбране у Влади Републике Србије Братислав Гашић обишао је данас Команду Копнене војске у Нишу, где је са старешинама разговарао о најважнијим питањима од значаја за овај вид Војске Србије.

Обиласку је присуствовао и заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Желимир Глишовић, а командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић представио је том приликом организацијско-формацијску структуру и најважније задатке Копнене војске.

Гашић је указао на то да је у претходном периоду Копнена војска јачала, опремала се савременим средствима наоружања и војне опреме, док су њени припадници били спремни на то да одговоре свим додељеним задацима, као и да пруже помоћ нашим грађанима кад год је то било потребно.

Опремању и развоју Копнене војске придаје се посебан значај, а тај тренд биће настављен и у наредном периоду, будући да су савремено наоружање и добро опремљен и оспособљен војник кључ успеха свих армија у овим изазовним временима, поручио је министар.

Он је пренео да је на састанку са старешинама било речи и о задацима које припадници Копнене војске одговорно, професионално и успешно извршавају годинама уназад дуж административне линије са Косовом и Метохијом и у Копненој зони безбедности, чувајући мир и безбедност свих наших грађана.

Гашић је након данашњег састанка у Команди Копнене војске обишао Спомен-собу и приказ дела наоружања и војне опреме Копнене војске, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ