Неће бити укидања регуларне наставе

Први потпредседник Владе Републике Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић истакао је данас да се ни на који начин не размишља о прекидању образовно-васпитног рада на регуларан начин и да су бројеви заражених ученика и наставника веома ниски.

Ружић је, одговарајући на питања новинара испред Института "Торлак", у којем је примио трећу дозу вакцине против коронавируса, навео да је тренутно стање реално и да је то рефлексија разних годишњих одмора и одлазака на море, али да образовни систем и даље показује највиши степен резистентности.

Први потпредседник Владе је указао на то да настава у школама по семафор моделу функционише, додавши да ће тај модел бити иновиран у складу са ситуацијом на терену и да ће данас имати састанак са представницима Института "Батут" како би се утврдило на који начин ће се то учинити.

Он је, када су у питању бројеви заражених ученика и наставника, навео податке од пре три дана, према којима је заражено мање од један одсто деце и 1,3 или 1,4 одсто наставног и ваннаставног особља.

Ружић је поручио да је вакцинација једини лек, додавши да је имунизовано приближно 52 одсто просветних радника и да се нада да ће се ускоро достићи 57-58 одсто.

Али ни то није довољно. Сматрам да је најважније да сви схвате колико је значајно бити одговоран и солидаран, истакао је први потпредседник Владе.

Када је реч о појединим петицијама које су се појавиле у јавности, а односе се на то да ученици у школама не би требало да носе маске, он је нагласио да је ситуација тако процењена од стране стручњака и то је нешто што ће важити у складу са препоруком.

Имаћемо током недеље редовне састанке и видећемо шта ћемо даље одлучити, додао је Ружић.

Заједно са Ружићем, трећу дозу вакцине против коронавируса примили су и директор Друге економске школе Дејан Недић и директор Земунске гимназије Милош Бјелановић.

Неће бити укидања регуларне наставе Аутор: Танјуг

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ