Ненад Живковић првостепено осуђен по тужби новинара Александра Чупића

Виши суд у Београду првостепено је осудио Ненада Живковића и Удружење грађана „Грађанска акција Панчево“ и наложио им да тужиоцу, новинару Александру Чупићу, солидарно исплате 80.000 динара са законском затезном каматом, као и судске трошкове.

Живковић и Удружење грађана „Грађанска акција Панчево“, према пресуди, доказано су новинару Чупићу нанели нематеријалну штету, проузроковали душевни бол и повредили му углед и част.

Виши суд у Београду наложио је Живковићу, главном и одговорном уреднику медија „Панчево Си Ти“ да изреку правоснажне пресуде, без коментара и одлагања, о свом трошку, објави на поменутом медију, најкасније следећег дана од дана правоснажности пресуде, пот претњом принудног извршења.

„Тужбом је тражено 300.000 динара. Виши суд је досудио 80.000 динара. Небитна је материјална страна ове пресуде. Битно је да је Виши суд, на основу доказа, утврдио да Живковић не преза да јавно наноси штету свакоме ко не мисли као он. Овом пресудом је доказано и да Живковић није меродаван да у другим медијима јавно коментарише друштвена дешавања, јер је субјективан. Исту пресуду очекујем и против портала Панпресс Иване Предић, као и против Фондације „Славко Ћурувија“ и портала 013инфо, који су се непрофесионално понели, идентично као Живковић. Тужбе против њих су засноване на истим чињеницама и доказима и на истом правном основу. Очекујем и да сва новинарска удружења пренесу ову пресуду и јавно осуде непрофесионално деловање политичких активиста који, попут Живковића, судски доказано злоупотребљавају новинарску професију“, рекао је Чупић коментаришући пресуду Вишег суда у Београду.

Извор вести: epancevo.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ