Нова опрема за сакупљање отпада за 34 локалне самоуправе

Нова опрема за сакупљање отпада за 34 локалне самоуправе Београд, 26. јул 2021.

Министарство заштите животне средине Владе Републике Србије обезбедило је нову опрему за сакупљање и рециклажу отпада, у виду контејнера и канти, којa ће бити додељенa јавно-комуналним предузећима у 34 града и општине.

Министарство је саопштило да је реч о укупно 3.225 канти и 2.940 контејнера, који ће допринети томе да локaлне самоуправе које су на јавном позиву пријавиле потребу за овом опремом буду чистије и уређеније.

Врање је први град у који је јуче стигла потребна опрема. Нови контејнери и канте ће у наредном периоду бити достављени и Белој Цркви, Ариљу, Пријепољу, Бољевцу, Новом Пазару, Горњем Милановцу, Житишту, Новој Вароши, Босилеграду и Крагујевцу.

Такође, нова опрема биће додељена и Зајечару, Новом Кнежевцу, Прибоју, Пожаревцу, Старој Пазови, Ваљеву, Краљеву, Книћу, Лозници, Неготину, Сјеници, Тополи, Сомбору, Житорађи, Бујановцу, Смедереву, Србобрану, Иригу, Кикинди, Нишу, Брусу и Темерину.

Поред канти и контејнера, ресорно министарство је обезбедило и еко чистилице које, поред чишћења, служе и за дезинфекцију јавних површина, а могу се користити и за одржавање мањих површина, попут тротоара и дечјих игралишта.

Модерне чистилице већ су добили Сремска Митровица, Ириг и Нови Кнежевац, а у значајној ће мери олакшати посао њиховим јавно-комуналним предузећима и допринети томе да јавни простори које грађани користе буду чистији. У плану је додела чистилица у још неколико градова и општина.

Министарство ће, у циљу унапређења животне средине, наставити да пружа подршку локалним самоуправама у обезбеђивању опреме за сакупљање, рециклажу и што адекватније управљање отпадом, наводи се у саопштењу.
Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ