Нове мере и подстицаји за економско оснаживање породица

Министарка за бригу о породици и демографију у Влади Републике Србије Милица Ђурђевић Стаменковски поручила је данас, приликом посете породици Огњановић у Пожаревцу, која има четворо деце, да ће економско оснаживање породица и пружање подстицаја мајкама предузетницама бити један од фокуса рада овог министарства у наредном периоду.

Ђурђевић Стаменковски је најавила да ће Министарство покренути низ активности којима ће подржати мајке предузетнице, са троје и више деце, које и поред тога што имају много посла као родитељи, ипак желе и да раде.

Спремни смо да саслушамо све идеје и верујем да ће оно што будемо урадили у наредном периоду бити од помоћи и великог значаја за све породице у нашој Србији, поручила је министарка.

Она је навела да је Министарство за бригу о породици и демографију покренуло програм који се односи на сарадњу са послодавцима, који морају да буду флексибилни и да имају разумевања за жене које имају више деце.

Ђурђевић Стаменковски је приликом посете Пожаревцу уручила решења о једнократној помоћи и ваучере за куповину лекова и медицинских средстава и ваучере за рехабилитацију у бањама оболелима од ретких болести и њиховим породицама.

Како смо и најавили приликом доделе ваучера у Нишу, наставили смо да обилазимо градове и општине и да у непосредном разговору уручујемо ваучере онима који су затражили право да их користе. Ова акција враћа осмех на лице многима и ова активност је нешто што ће бити један скроман подстицај породицама које се суочавају са овим изазовима, поручила је министарка.

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ