Одржан “Дан културе” у оквиру такмичења “Чувар реда”

Министарство одбране Владе Републике Србије саопштило је да је јуче у Врњачкој Бањи, у оквиру међународног такмичења јединица војне полиције "Чувар реда", одржана манифестација "Дан културе".

Догађају посвећеном културним специфичностима наше земље, представљању уметничког стваралаштва и ширењу пријатељства међу државама и њиховим армијама присуствовали су помоћник министра одбране за људске ресурсе Катарина Томашевић, начелник Управе за обуку и доктрину Генералштаба Војске Србије бригадни генерал Петар Латковић, командант Друге бригаде копнене војске бригадни генерал Жељко Кузмановић, као и бројни житељи и посетиоци Врњачке Бање.

На штандовима Министарства одбране Србије и Културног центра Исламске Републике Иран посетиоци су могли да се упознају са публикацијама посвећеним културној баштини двеју земаља, као и да погледају изложбу експоната старог оружја Азије из фундуса Војног музеја.

Дефиле Војног оркестра Ниш врњачком променадом означио је почетак културно-уметничког програма у којем су поред војног оркестра наступили Хор "Иса бег" из Новог Пазара, познати џез саксофониста Олег Кирејев и Ансамбл песме и игара Стратегијских ракетних снага Руске Федерације "Краснаја звезда".

Одржан "Дан културе" у оквиру такмичења "Чувар реда"

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ