Одрживо и зелено рударство носилац привредног развоја

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић упутила је данас, поводом Дана рудара и рударки, честитку свим запосленима у српским рудницима, са изразима дубоког поштовања за изузетно важан и високоризичан посао који обављају.

„Поводом Дана рудара и рударки упућујем искрене честитке рударима и рударкама, њиховим породицама и свим запосленима у рударској индустрији. Честитам им и на истрајности и преданости професији која тражи много храбрости, одрицања и љубави према овом послу.

Сигурна сам да за рударе и рударке Србије следе успешнији и срећнији дани. Наша борба за одрживо и зелено рударство подразумева нове, значајне инвестиције, али и унапређене услове рада, модернизацију процеса производње и еколошке стандарде достојне најразвијенијих земаља света.

Могу да обећам да ћемо се максимално посветити побољшању услова рада и бољој заштити на раду, како бисмо заједно радили на привредном развоју, расту животног стандарда и срећнијој будућности“, нагласила је Михајловић.

Одрживо и зелено рударство носилац привредног развоја

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ