Општина Осечина најавила организацију спортског кампа за малишане из дијаспоре

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за координацију активности и мера у области односа с дијаспором Ђорђе Милићевић посетио је данас општину Осечина.

Милићевић је том приликом упознао председника Општине Осечина Николу Томића и његове сараднике са организацијом летњих кампова за младе из дијаспоре, који ће током јула и августа бити у местима широм Србије и позвао их да се активно укључе у овај пројекат.

Министар је рекао да локалне самоуправе са својим идејама треба да се пријаве на конкурс за организацију ових кампова, а све трошкове, преко Кабинета задуженог за координацију активности и мера у области односа с дијаспором сносиће Влада Републике Србије.

Према његовим речима, кампови ће окупити више хиљада младих из региона и дијаспоре и тематски ће бити сврстани у три групе – еко камп, спортски камп и окупљање културно-уметничких друштава.

Ови летњи кампови, пре свега, треба да нашим малишанима из света приближе Србију. Циљ нам је да виде унутрашњост наше лепе земље и да се друже са вршњацима како би на тај начин још више заволели своју отаџбину, истакао је министар.

Руководство Осечине истакло је спремност да учествује у овом пројекту и најавило програме за организацију спортског кампа који би окупио више од 150 малишана из дијаспоре.

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ