Отворен Сабор човекољубља Србије

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије Дарија Кисић Тепавчевић поручила је данас да су несебичност и хуманост међу највећим људским врлинама јер помажући онима којима је помоћ најпотребнија, ми као друштво чинимо овај свет хуманијим и бољим местом за живот.

Кисић Тепавчевић је, отварајући Сабор човекољубља Србије на Чукарици, нагласила да не смемо да затварамо очи пред туђим проблемима, додавши да нас жеља да помогнемо другима чини бољим људима.

Она је објаснила да Сабор окупља државне институције, хуманитарне организације, привреднике и појединце који својим хуманитарним деловањем показују да морамо да се такмичимо у доброти и жељи да помажемо једни другима.

Министарка је у оквиру манифестације доделила награде „Чари човекољубља“ предузећу „Хенкел Србија“, Машинском факултету Универзитета у Београду, ФК „Црвена звезда“, емисији „Ово је Србија“ Радио-телевизије Србије и појединцима Наташи Дуњић и постхумно Драгиши Мурганићу, за исказано човекољубље у претходној години.

Кисић Тепавчевић је исказала захвалност корисницима Дома за смештај одраслих лица Кулина, који су, у оквиру манифестације, извели представу „Животни воз – прича о нама“, а Црвеном крсту Чукарица и Општини Чукарица што су и ове године организовали Сабор.

На овом сабору своју делатност представља приближно 30 установа социјалне заштите, као и специјалне школе и хуманитарне организације.

Отворен Сабор човекољубља Србије

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ