План EXPO 2027 нови мотор јачања наше економије

Председник Владе Републике Србије Милош Вучевић разговарао је данас са генералним секретаром Међународног бироа за изложбе (БИЕ) Димитријем Керкентесом о значају Плана EXPO 2027 како за Србију, тако и за регион.

Вучевић је рекао да је EXPO 2027 прилика за инвестирање, посебно када је реч о инфраструктурним пројектима, али и о свим осталим који су у вези са том светском изложбом.

План EXPO 2027 је нови мотор јачања наше економије, као и есенција политике – прилика да се створе бољи услови за живот наших грађана и изграде нове болнице, школе, оценио је премијер.

Генерални секретар Међународног бироа за изложбе пренео је Вучевићу да влада огромно интересовање представника земаља чланица тог бироа да допутују у Србију, посебно имајући у виду то да EXPO никад није био одржан на овим просторима.

Према њeговим речима, међу њима постоји жеља да виде нешто ново, али и да, потенцијално, остану да живе или раде у Србији.

На састанку је истакнуто да изложба као што је EXPO помаже развоју једне земље, јер по њеном завршетку почиње ново поглавље за државу домаћина и читав регион.

Саговорници су постигли сагласност о томе да је ово прилика која се добија само једном и која представља могућност да се развију вештине и стекну знања у разним областима већ у припремној фази, што ће бити драгоцено за друге земље које би желеле да буду домаћини у будућности.

EXPO је брендирање једне земље у свету, гарант мира и стабилности, јер то је период за развој економије, закључено је на састанку одржаном у Влади Србије.

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ