Почело асфалтирање ауто-пута од Прељине до Паковраћа

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре у Влади Републике Србије Томислав Момировић истакао је данас да је асфалтирање пробне деонице, у дужини од 500 метара, први сигнал да се приводе крају радови на потезу од Прељине до Паковраћа, у склопу ауто-пута "Милош Велики".

Момировић је, заједно са представницима кинеске компаније ЦЦЦЦ (China Communications Construction Company), која је извођач радова, и ЈП „Путеви Србије“ обишао трасу ауто-пута од петље Прељина, преко петље Паковраће, до улаза у тунел Лаз, која је дугачка 14 километара, а у оквиру те трасе је и тунел Трбушани.

Он је подсетио на то да последњих месеци на овом градилишту сваки дан ради више од 1.000 радника, додавши да је у питању 500 метара деонице пробног асфалта да би се видило како ће будући пут изгледати.

Грађани Чачка ће коначно осетити олакшање јер транзитни саобраћај ка Босни и Херцеговини и Црној Гори неће ићи кроз центар и моћи ће да комфорније користе саобраћајнице у самом граду, рекао је министар.

Према његовој оцени, резултати који се постижу на изградњи деонице од Прељине до Паковраћа су, без обзира на обим посла на територији целе Србије, више него задовољавајући.

Момировић је изразио наду да ће у наредним месецима сви радници и механизација која је ангажована на овом потезу бити пребачени на другу деоницу, а да ће ова бити пуштена у саобраћај.

Радови на деоници од Прељине до Паковраћа одлично напредују, а то показује и податак да се на траси будућег ауто-пута у склопу Потеза III тренутно изводе радови на свим мостовским конструкцијама, пробијена је скоро цела траса, а почело је и асфалтирање пробне деонице.

У завршној фази су и радови у тунелу Трбушани, који се такође налази на Потезу III и дужине је 278 метара. Дужина деоницe од Прељине до Пожеге износи 30,9 километара и изузетно је комплексна јер готово трећину трасе чине мостови и тунели.

Деоница Прељина–Пожега представља део аутопута Е-763, односно део ауто-пута Београд-Јужни Јадран, којим се остварује веза између Србије и Црне Горе и кључна је за повезивање региона и јачање туристичких и привредних капацитета.Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ