Почиње измештање свих српских туриста са Евије на безбедне локације

Министарка трговине, туризма и телекомуникација у Влади Републике Србије Татјана Матић саопштила је да ће данас почети измештање свих српских туриста са Евије на безбедне локације.

Матић је навела да се на Евији тренутно налази око 500 српских путника, који нису угрожени, али с обзиром на то да се пожар на острву не смирује, они ће ради безбедности бити измештени на друге локације.

У сталном смо контакту са Амбасадом Србије у Атини и према последњим информацијама од синоћ, туристички водичи који су представници наших агенција одржали су састанак на коме је донета одлука да се сви српски путници који се налазе на Евији изместе на друге локације. Иако нису угрожени, пожар се не смирује, безбедност наших грађана је на првом месту и најбоље је да буду далеко од потенцијалне опасности, рекла је Матић.

Све туристичке агенције се организују да у што краћем временском року организују аутобусе како би се наши путници што пре пребацили на безбедне локације.

Данас ће аутобусима бити пребачена прва група од 200 људи, након чега ће се изместити и остали путници који се налазе на острву.

У борби против незапамћених пожара у Грчкој као испомоћ колегама кренуле су екипе ватрогасаца из Србије и њих ће у Атини дочекати српски конзул.

Почиње измештање свих српских туриста са Евије на безбедне локације Аутор: AП

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ