Подршка Естоније европским интеграцијама Србије

Министар спољних послова у Влади Републике Србије Никола Селаковић састао се, на маргинама заседања Генералне скупштине УН у Њујорку, са министарком иностраних послова Естоније Евом Маријом Лијметс, оценивши том приликом да су билатерални односи добри и без отворених питања.

Селаковић је такође изразио спремност за даље унапређење ових односа, захваливши Естонији на континуираној подршци европским интеграцијама Србије.

Он је, наглашавајући да је пуноправно чланство у Европској унији стратешки циљ Србије, информисао колегиницу из Естоније о реформском процесу у Србији, дијалогу Београда и Приштине и актуелној ситуацији на терену.

Министар је подсетио на то да је Србија испунила све обавезе из Бриселског споразума, док Пришина то не чини више од сто месеци и уводи једностране мере.

Он је нагласио да Србија остаје посвећена дијалогу, стабилности и очувању мира, као и стварању услова за економски раст свих у региону, што чини кроз иницијативу „Отворени Балкан“.

Шеф српске дипломатије је упознао саговорницу и са економским реформама и успесима Србије у протеклих седам година, истичући да смо опредељени за јачање економске сарадње и повећање трговинске размене са Естонијом, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова.Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ