Подршка СЗО активностима на контроли епидемије у Србији

Подршка СЗО активностима на контроли епидемије у Србији Београд/Атина, 22. јул 2021.

Министар здравља у Влади Републике Србије Златибор Лончар састао се данас са директором Светске здравствене организације за Европу Хансом Клугеом на маргинама Самита СЗО о менталном здрављу у доба пандемије, који се данас и сутра одржава у Атини.

Лончар и Клуге су разговарали о актуелној епидемијској ситуацији у Србији и региону, као и о даљим активностима око програма вакцинације.

Том приликом је посебно апострофирано питање обавезне вакцинације, као и досадашња искуства и студије о неопходности треће дозе вакцине.

Клуге је још једном исказао велику подршку министру Лончару у спровођењу активности које имају за циљ контролу епидемије, као и даље унапређење здравственог система наше земље.

Министар је имао излагање у оквиру министарског дела самита, где је представио достигнућа и планове Србије у заштити менталног здравља становништва у току пандемије.

На самиту под називом "Стање менталног здравља, унапређење менталног благостања и јачање отпорности у контексту пандемије COVID-19" учествују највише званице из Европе, а скуп је отворио председник Владе Грчке Киријакос Мицотакис.

Министри здравља ће усвојити Атинску декларацију о менталном здрављу, којом изражавају посвећеност напорима да промоција менталног здравља и подршка буду у средишту агенде опоравка након коронавируса, како би се спречило настајање хроничних менталних проблема као резултат пандемије.

Подршка СЗО активностима на контроли епидемије у Србији Аутор: Танјуг


Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ