Подршка унапређењу пословне инфраструктуре и развоју предузетништва

Министарка привреде у Влади Републике Србије Анђелка Атанасковић обишла је јуче у општини Неготин компанију „Еликсир Прахово“, која у наредном периоду планира да инвестира 150 милиона евра у своје производне капацитете, а у плану је и изградња хемијско-индустријског парка.

Атанасковић је рекла да представници тог министарства обилазе локалне самоуправе и привреднике како би их упознали са програмима подршке и информисали се о евентуалним изазовима и начинима за унапређење пословног окружења.

Она је подсетила на то да је подршка ресорног министарства усмерена ка унапређењу пословне инфраструктуре, развоју предузетништва и према великим инвестицијама.

Према њеним речима, Министарство привреде интензивно ради на довођењу нових инвеститора и подршци домаћим привредницима у циљу подизања квалитета живота грађана и подстицања останка младих у земљи.

Србија је данас политички и економски стабилна земља, која нуди пуно могућности и која је, уз залагање председника Александра Вучића, успела да привуче велики број инвеститора, отвори фабрике и обезбеди радна места, нагласила је она.

Министарка је навела податак да је од ступања на снагу Закона о улагањима почетком 2016. године до данас, закључено 149 уговора о додели средстава подстицаја.

Анализа додељених подстицаја, како је истакла, показује да се они врате за 15 месеци, а да просечно за период од само пет година пројекти акумулирају, односно врате за четири пута више средстава од износа подстицаја који су им дати.

Све остало, дакле сав остали период, јесте додатно чиста добит за све нас – и запослене и буџет и друштво у целини, објаснила је Атанасковић.

Министарка је поновила и да не постоје разлике у третману домаћих и страних инвеститора јер су за све пројекте иста правила, која су уређена постојећим уредбама Владе Србије.

Атанасковић је током посете Неготину обишла и предузеће за производњу металних производа и трговину на велико и мало „Спајић“, које извози више од 90 одсто својих производа.

Подршка унапређењу пословне инфраструктуре и развоју предузетништва

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ