Подршка УНИЦЕФ-а кроз експертску помоћ усмерену ка младима

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се данас са директорком УНИЦЕФ-а у Србији Дејаном Костадиновом.

Брнабић и Костадинова су разговарале о активностима које су спроведене непосредно након трагичног догађаја у ОШ „Владислав Рибникар“ у Београду, које су Влада и ресорна министарства реализовали уз подршку УНИЦЕФ-а.

Председница Владе исказала је захвалност директорки УНИЦЕФ на брзој реакцији и подршци активностима Владе, сем осталог и кроз укључивање у радне групе које је Влада формирала након трагичних догађаја почетком маја.

Брнабић је истакла да су управо експерти и водећи стручњаци из различитих области кључни за квалитетан и ефикасан рад ових радних група.

Посебан фокус у разговору био је на неопходности израде стратегије која треба да обухвати превентивно деловање и да се формулише на основу најбољих искустава и пракси, у чему ће подршка УНИЦЕФ-а бити од великог значаја.

Стратегија би обухватила низ активности на пољу образовања, социјалне заштите, као и активности усмерених на младе.

Као добар пример из досадашњег рада са младима, премијерка је навела формирање омладинских центара у више градова у Србији, као јединствених места где млади могу да добију информације о различитим темама које су важне за њих.

Директорка УНИЦЕФ-а у Србији Дејана Костадинова поручила је да је та организација увек спремна да пружи подршку Србији кроз експертску помоћ, посебно имајући у виду тежину и комплексност трагичног догађаја.

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ