Помоћ Зворнику у успостављању Иновационог стартап центра

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић посетио је данас Зворник и том приликом разговарао са градоначелником Зораном Стевановићем.

Поповић је најавио да ће Влада Србије помоћи да у Зворнику буде успостављен Иновациони стартап центар, где ће млади из тог краја учити како да постану успешни иноватори и предузетници.

Циљ је да оспособимо и охрабримо младе да постану иноватори у местима где живе и раде. Овај крај је познат по вредним и предузимљивим људима. И са једне и са друге стране Дрине. Треба да радимо на повезивању и обликовању начина размишљања младих. Да их учимо да верују у своје идеје, то је кључ развоја предузетничке културе и иновација, поручио је министар.

Он је истакао да је Србија спремна да пружи Републици Српској сву неопходну материјалну и експертску подршку да ојача своје капацитете у развоју иновација и нових технологија.

Желимо да поделимо знање и помогнемо Републици Српској да као и Србија постане ИТ сила у овом делу Европе, нагласио је Поповић и додао да је то начин да задржимо младе у Републици Српској и подигнемо животни стандард користећи сопствено знање.

Министар је овом приликом поручио и да Срби никада неће прихватити одлуке међународних представника којима се српски народ проглашава за геноцидан.

Према његовој оцени, једини циљ оваквих одлука јесте слабљење нашег народа на Балкану, рушење дејтонске Републике Српске и њено утапање у централизовану Босну и Херцеговину, у којој би српски народ био мањина без политичког значаја.

Они који доносе овакве одлуке против Срба, како је навео, желе да читаву Босну и Херцеговину врате три деценије назад, у нове поделе и сукобе, уместо да се прича о будућности и истинском помирењу Срба и Бошњака.

Стевановић је исказао захвалност министру Поповићу, Влади Србије и председнику Србије Александру Вучићу на свему што раде за развој Републике Српске.

Подршка коју нам министар Поповић и Влада Србије дају у реализацији идеје изградње Иновационог стартап центра у Зворнику још један је доказ сталне помоћи Србије Републици Српској, рекао је градоначелник и потврдио посвећеност града Зворника даљем снажењу веза између Републике Српске и Србије.

Помоћ Зворнику у успостављању Иновационог стартап центра

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ