Поповић присуствовала годишњем саветовању јавних извршитеља

Министарка правде у Влади Републике Србије Маја Поповић присуствовала је данас годишњем саветовању јавних извршитеља у Новом Саду.

Поповић је оценила да је, уз подршку УСАИД пројекта „Владавина права“ и европског пројекта „ЕУ уз правду – Подршка за Поглавље 23“, успешно реализовано мноштво активности са конкретним, мерљивим и дугорочним ефектима на пољу правне сигурности, предвидивости и једнакости.

Она је указала на значај Правосудно-информационог система као ванредно напредног алата који је изузетно допринео ефикасности извршног поступка, уз максималну уштеду времена и трошкова, као и апликације „еЗИО“, електронског јавног надметања и електронске огласне табле.

Министарка је истовремено најавила скорије активирање еИзвршења, прве платформе која ће омогућити електронско покретање и вођење извршног поступка, која је развијена заједничким залагањем представника Министарства правде и јавних извршитеља.

Председник Врховног касационог суда Јасмина Васовић навела је да је постојање јавних извршитеља, као саставног дела правосуђа у ширем смислу, подстакло и судове да ефикасније поступају у поступцима које спроводе.

Председник Коморе јавних извршитеља Бојан Костић истакао је да је заједничким радом и сарадњом остварен ефикасан извршни поступак.

У име Министарства правде, саветовању су присуствовали и шеф Кабинета Маријана Савић Симић, државни секретар Ливија Павићевић, као и помоћници министарке правде Јелена Деретић и Бранислав Стојановић.

Поповић присуствовала годишњем саветовању јавних извршитеља

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ