Посвећеност равномерном развоју свих градова и општина

Посвећеност равномерном развоју свих градова и општина Бајина Башта, 26. јул 2021.

Државна секретарка Министарства државне управе и локалне самоуправе Маја Мачужић Пузић поручила је данас да су Влада и председник Србије посвећени равномерном развоју свих градова и општина у Србији, али и унапређењу положаја жена и роднe равноправности.

Посвећеност равномерном развоју свих градова и општина

Мачужић Пузић је, на свечаној седници Скупштине општине Бајина Башта поводом обележавања Дана општине, истакла да и у тој локалној самоуправи има пуно младих, образованих жена које су укључене у друштвени живот и могу да дају нову снагу развоју општине.

Она је навела да је сарадња са јединицама локалне самоуправе један од приоритета рада Министарства, које настоји да пружи помоћ и подршку општинама и градовима на путу даљег напретка, али и свим грађанима да брже и лакше заврше послове које имају у својим заједницама.

Мачужић Пузић је изразила захвалност свима који су били на првој линији одбране од коронавируса, и поновила позив грађанима Бајине Баште да се у што већем броју вакцинишу како би се очували животи грађана, али и обезбедио економски просперитет те општине.

Свечаној седници је претходио радни састанак државне секретарке са челницима Општине, на којем је било речи о унапређењу сарадње Министарства и ове локалне самоуправе.

Посвећеност равномерном развоју свих градова и општина


Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ