ПОВРАТАК НА МЕСТО УСПЕХА | НЕКАД ПРВАК ЕВРОПЕ И В.Д. СЕЛЕКТОРА, ЉУБИНКО ДРУЛОВИЋ, НОВИ ЧЛАН СТРУЧНОГ ШТАБА “А” СЕЛЕКЦИЈЕ

Повратак у систем у коме је, прво као играч, онда и као тренер, односно селектор, имао много успеха. Љубинко Друловић је нови члан стручног штаба „А“ репрезентације и сарадник селектора Драгана Стојковића на путу до Катара 2022. Бивши ас Рада, Жил Висентеа, Порта и Бенфике, учесник Првенства света у Француској 1998. и две године касније један од наших најбољих играча на Првенству Европе у Холандији и Белгији, прихватио је позив селектора Стојковића и Фудбалског савеза Србије да помогне Орловима у квалификацијама за СП 2022. Љубинко Друловић се практично вратио на место успеха, јер је у систему Савеза остварио велики успех као селектор омладинске репрезентације са којом је 2013. године у Литванији постао првак Европе. Био је Друловић и в.д. селектора Србије када је предводио Орлове на турнеји по Јужној и Средњој Америци. У тренерској каријери вреди апострофирати и стаж на клупи Партизана. Србија је у сваком случају добила особу која знањем и искуством може бити важан део тима у стручном штабу селектора Драгана Стојковића.

-На позив селектора, мог великог пријатеља и некадашњег саиграча Драгана Стојковића, прихватио сам са великим задовољством да будем део стручног штаба „А“ тима. Имам огроман мотив и надам се да ћу својим знањем и искуством допринети да се оствари заједничка амбиција, а то је да се национални тим пласира на Светско првенство у Катару 2022. Верујем да имамо квалитет за високе домете, добру атмосферу и добар амбијент, што су уосталом показале и утакмице у марту. Пред репрезентацијом су нови изазови и морамо бити максимално посвећени и сконцентрисани. Морамо играчима пружити што већу подршку како би заједно забележили жељене резултате. Рад у Фудбалском савезу Србије ми није непознат, провео сам заиста дивне тренутке и као репрезентативац и као селектор омладинске селекције са којом сам имао задовољство да постанем првак Европе. Још једном хвала селектору Стојковићу на позиву и указаном поверењу – рекао је Љубинко Друловић, нови члан стручног штаба најбоље селекције Србије.

Извор вести: fss.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ