Пожар код Нове Вароши за сада под контролом

Министарство унутрашњих послова Владе Републике Србије саопштило је данас да су припадници Сектора за ванредне ситуације и Хеликоптерске јединице током преподнева успели да пресеку западну страну пожара који је захватио борову шуму у близини места Негбина, код Нове Вароши, и да, за сада, више нема отвореног пламена.

На гашењу пожара ангажован је 81 ватрогасац-спасилац са 33 возила, као и четири хеликоптера, којa су током преподнева у 32 налета избацилa приближно 41 тону воде.

Заменик начелника Управе за ватрогасно-спасилачке јединице и цивилну заштиту Владо Племић истакао је да ситуација са пожаром у највећој мери зависи од метео-услова, али да је западна страна пожара пресечена и да очекује да неће доћи до погоршања ситуације.

Он је истакао да више нема отвореног пламена, али се у поподневним сатима може очекивати да дође до крунског пожара, због чега су ватрогасци-спасиоци размештени на тачкама које су потенцијално опасне.

Ватрогасци-спасиоци из Нове Вароши, Пријепоља, Ужица, Чачка, Крагујевца, Краљева, Новог Пазара, Јагодине, Крушевца, Београда, Ваљева, Новог Сада и Прокупља ангажовали су све капацитете како би се изборили са ватреном стихијом на изузетно неприступачном терену и уз отежавајуће временске прилике.

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ