Позив привредницима да аплицирају за средства Министарства привреде

Министарка привреде у Влади Републике Србије Анђелка Атанасковић обишла је јуче предузеће Конфекција МС и породичну фирму Васимил у Бајиној Башти где се током разговора са привредницима и председницом општине Весном Ђурић упознала са изазовима са којима се сусрећу и будућим плановима.

Атанасковић је том приликом упознала саговорнике са програмима подршке и позвала их да аплицирају за средства Министарства привреде.

Састанак је био конструктиван. Разговарали смо о проблемима и верујем да ћемо пронаћи начин да их решимо, рекла је Атанасковић.

Она је прецизирала да је са председницом општине разговарала о инфраструктурним пројектима.

На састанку је било речи о пројектима за следећу годину јер само заједничким снагама можемо да реагујемо, указала је она.

Говорећи о предузећу Конфекција МС, Атанасковић је навела да је имала прилику да се упозна са њиховим радом.

Како је истакла министарка, ради се о компанији која запошљава 105 радника, што је, како је оценила, одлично за једног домаћег предузетника.

Компанија има одличан извозни програм, ради са више земаља и мислим да има шансе да шири производњу, истакла је Атанасковић.

Министарка је током обиласка Бајине Баште посетила и породичну фирму са другом традицијом обраде дрвета Васимил која извози 90 одсто својих производа што је, како је истакла, одличан пример доброг пословања.

Атанасковић је додала да ко извози може да рачуна на опстанак, али и да у народном периоду прошири производњу и упосли још радника.

Председница општине Бајина Башта захвалила се министарки на посети.

Посета министарке значи да нисмо заборављени, да нисмо сами и да имамо подршку, рекла је Ђурић.

Наводећи да је са министарком имала конструктивне разговоре о многобројним пројектима и плановима, Ђурић је додала да нема добре, ни јаке привреде ни туризма без добре инфраструктуре.

Власник предузећа Конфекција МС Љубомир Симић и компаније Васимил Милутин Васић истакли су да разговор са министарком представља подстицај за даљи развој и унапређење пословања.

Позив привредницима да аплицирају за средства Министарства привреде Аутор: privreda.gov.rs

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ