Позив српском народу на Космету да не реагује на провокације

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Петар Петковић упутио је данас позив Србима на Косову и Метохији да не реагују на најновије провокације приштинске стране, истичући да ће се Србија борити за свој народ, мир и економски напредак.

Петковић је у изјави за Телевизију Пинк, поводом одлуке Приштине да почне да примењује мере о одузимању српских таблица, оценио да је такав потез без преседана и да премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти жели да по сваку цену изазове инциденте и нестабилност.

Он је упутио подршку храбром и правдољубивом српском народу на Космету, који одлучно брани своје право на слободу кретања и живот, нарочито онима који су провели читаву ноћ на Јарињу и Брњаку у својим аутомобилима, исказујући протест против насилних акција.

Према његовим речима, Приштина шести пут заредом, од 2011. године, на север покрајине, без знања КФОРА и одлуке четири градоначелника са севера Космета, убацује припаднике РОСУ, који застрашују српски народ.

Он је рекао да ће се на данашњој хитној седници Савета за националну безбедност разговарати о политичко-безбедносној ситуацији на Космету, као и о евентуалним мерама Београда, поручивши да је најважније да се сачува мир и да наш народ у покрајини има нормалан живот.

Позивам наш народ да не реагује на провокације. Нека насилници раде шта хоће, ми ћемо мирно да протестујемо и покажемо незадовољство због свега онога што је противправно и што подразумева кршење свих споразума, рекао је Петковић.

Позив српском народу на Космету да не реагује на провокације

Извор вести: srbija.gov.rs

ПРОМЕНИ ВЕЛИЧИНУ ФОНТА
БОЈА ПОЗАДИНЕ